Matka Uuteen-Seelantiin kahdessa päivässä

Katu - Auckland - Uusi-SeelantiHmmm… Lentolipussa lukee ”this flight arrives two days after it departs”, vaikka lento kestää vain kymmenen tuntia. Eli nähtävästi olemme perillä 18. päivä, koska lähdemme 16. päivä? Hieman meni aikaa järkeillessä lennon kestoa ja aikavyöhykkeiden eroja, mutta tosiaan menetimme aikaharppauksessa kokonaan 17. päivän.

Saavuimme Aucklandin lentokentälle varhain aamulla. Olimme tutustuneet Honolulun lentokentällä saksalaiseen reppumatkaajaan ja suunnistimme hänen kanssaan bussilla kohti Aucklandin keskustaa. Hotellihuoneemme ei ollut vielä valmis, joten jätimme tavaramme säilytykseen ja lähdimme kiertelemään lähikatuja. Ulkona oli n. 14 °C, taivas oli pilvinen ja lopulta alkoi myös sataa vettä. Ensivaikutelma Uudesta-Seelannista oli melko samanlainen kuin Suomestakin: sateinen ja kolea.

Maungawhau - Auckland - Uusi-SeelantiVietimme Aucklandissa viisi päivää kierrellen paikkoja suomalaisen ystävämme kanssa, joka oli kierrellyt Uutta-Seelantia jo 9 kk ja oli parin päivän päästä lähdössä maasta. Kävimme mm. Maungawhaun kraaterilla piknikillä, Sky Towerissa sekä erilaisilla ostoskaduilla. Auckland on Uuden-Seelannin suurin kaupunki 1 355 000 asukasmäärällään, koko maassa on asukkaita vain 4 miljoonaa. Maa on täynnä turisteja ja etenkin reppumatkailijoita, joten infopisteitä, kaduilla kulkevia oppaita sekä ilmaisia bussikuljetuksia löytyy joka nurkalta. Vaikka busseilla ja junalla pääsisikin kiertelemään sekä pohjois- että eteläsaarta päätimme vuokrata auton, jotta voimme kulkea omalla aikataulullamme minne haluamme. Meidät tuli autovuokraamoon hakemaan intialainen mies, joka saarnasi koko matkan raamatun ennustamasta maailmanlopusta ja kuinka se on lähellä, koska luonnonilmiöt ovat voimistuneet lähivuosina niin paljon. Vasemmanpuoleinen liikenne oli aiheuttanut pari unetonta yötä, mutta hyvin väärällä puolella ajamiseenkin näköjään tottui. Ja kuulemma täällä kiemuraisten vuoristoteiden ajaminen on kivempaa rallia, kuin tietokonepeleillä ajaminen on koskaan ollut.

Oli todella jännä tulla tänne. Ihan kuin olisi astunut peilikuvaan. Liikenne on väärällä puolella, ovet avautuvat ja lukkoja käännetään väärään suuntaan, vesi kiertää lavuaarissa väärin päin ja kuu on ihan hassusti.

Niin ja pitihän sitä ostaa opaskirja ”the Lord of the Rings location guidebook”. Jospa vaikka törmäisi hobitteihin matkalla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.