Risteilyä Karibialla

Puitteet kohdillaan - Carnival Destiny - Karibian risteilyAruba, Jamaica, oh I wanna take you. Bermuda, Bahama, come on pretty mama… Beach Boysien klassikko soi päässä saapuessamme taksilla Miamin satamaan. Edellinen yö tuli vietettyä kauheimmassa hotellissa (paremminkin motelli), jossa olemme koskaan olleet, mutta yksi yö nyt menee vaikka päällään seisten, joten emme antaneet sen haitata tunnelmaa. Olimme varautuneet viettämään sataman lähtöselvityksessä useita tunteja, mutta turvatarkastukset, avainten luovutukset sun muut oli järjestetty niin jouhevasti, että olimme laivassa jo puolen tunnin kuluttua satamaan saapumisesta. Huoneisiin ei päässyt vielä pariin tuntiin siivouksen takia, mutta yläkannella oli valmiina odottamassa neljä eri buffettia notkuvine pöytineen, johon menimme odottamaan huoneen valmistumista. Matkatavaroistakaan ei tarvinnut huolehtia itse, vaan laukut jätettiin satamaan tullessa turvatarkastettavaksi ja toimitettiin myöhemmin suoraan huoneisiin.

Meri - Carnival Destiny - Karibian risteilyOnpahan laivalla kokoa! 12 kerrosta korkean ja 272 metriä pitkän laivan kyytiin mahtuu 2700 matkustajaa. Huoneisiin toimitettiin päivittäin seuraavan päivän ohjelma, josta pystyi valitsemaan mieluisensa. Tarjolla oli kaikkea live-esiintymisistä kilpailuihin, stand uppiin ja elokuviin. Laivalla oli neljä uima-allasta porealtaineen, useita buffetteja, ravintoloita, grillejä, pitserioita sekä sushibaari, joista pystyi valitsemaan mitä milloinkin teki mieli. Ja kaikki oli tietenki ilmaista, vain alkoholijuomista laskutettiin erikseen. Huoneemme oli alimmalla kannella ja ikkunasta näkyi Karibianmeren aaltojen loiske. Huone oli siisti ja viihtyisä beigen ja kullansävyisine sisustuksineen sekä eläinhahmoiksi muotoiltuine pyyhkeineen.

Pilvet - Carnival Destiny - Karibian risteilyRisteilyllä oli eri ilmapiiri kuin Ruotsin ja Tallinnan vastaavilla. Täällä pääpaino oli ruoassa ja erilaisissa ohjelmanumeroissa. Ruokaa oli tarjolla todella paljon ja kaikki näytti niin hyvälle, että jokaista lajia olisi tehnyt mieli maistaa. Salaattipöydät, pääruokapöydät ja jälkiruokapöydät näyttivät toinen toistaan houkuttelevimmilta. Tästä varmaan johtuikin, että useat seurueet kasasivat pöydät täyteen ruokia jättäen lopulta suurimman osan syömättä. Voi vain kuvitella millaisia määriä ruokaa menee hukkaan näin isolla risteilyllä. Cocktaileja tarjoiltiin erikoisten lasien lisäksi esim. oransseista pallokalan muotoisista ”kupeista” ja kookoksiin kaiverretuista apinoista. Päivällä hankitut kalorimäärät oli hyvä käydä kuluttamassa kuntosalilla, jossa pystyi myös rentoutumaan saunassa. Ja pitihän sitä kasinollakin käydä pelaamassa pari peliä yksikätistä.

Katso koostevideo risteilystä.

Laivan henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja tuli usein juttelemaan niitä näitä. Yksikään jututtamamme henkilökunnan jäsen ei ollut amerikkalainen, vaan kokoonpano oli kasaantunut ympäri maailmaa. Jututimme muun muassa etelä-afrikkalaista, turkkilaista, meksikolaista, irlantilaista ja vietnamilaista naista sekä perulaista miestä. Oikein kunnon sekoitus erilaisia kulttuureja, kieliä ja ulkonäköjä.

Yöllä kannella - Carnival Destiny - Karibian risteilyKaribialla seilaavia risteilyjä on moneen eri makuun pituuksien ja teemojen suhteen. Risteilymme oli perinteinen viiden päivän risteily, joka pysähtyi Jamaikalla ja Caymansaarilla. Risteily ei myöskään yleisen luulon mukaan ollut kallis, vaan täysihoidon sai n. 100 dollarilla/päivä. Ikäjakauma oli laidasta laitaan, joten mistään eläkeläisristeilystä ei ollut kyse. Ja täytyy sanoa, että laivalla pystyi todella rentoutumaan ja nollaamaan itsensä. Koska meillä ei ollut nettiä käytössä (kalliin hinnan vuoksi) eikä puhelimessa kenttää sai/joutui keskittymään ihan muihin asioihin. Raha ei myöskään laivalla liikkunut, vaan ostokset tehtiin kortilla, johon oli ennen risteilyn alkua avattu tili. Kortti toimi samalla maihinnousu- ja ovikorttina sekä henkilötodistuksena. Todella vapauttavaa!

9 thoughts on “Risteilyä Karibialla

 1. UUU, aivan mahtavaa!!!! Tää blogi on niin huippu, voi melkeen itse kuvitella olevansa mukana 🙂 tommonen risteilysetti on vaan pakko yksinkertasesti joskus toteuttaa, ehottomasti!!

 2. hahaa, tuo Kuva missä Jami on..onko se Miamista lähtöä ennen? Se takana oleva tie näyttää niin tutulta, Tommin kanssa siellä käveleskeltiin vuoden alussa 🙂 Meillä on kuvakin siitä – kuvattuna risteilijän suuntaan, joka oli silloin lähdössä retkelle (Epic niminen alus ja pari muutakin..) Kunpa ois sillon tajunnut hypätä laivan kyytiin 😉 Ehdottomasti seuraavalla kerralla hypätäänkin :)!!!

  • Jep! Satamastahan se, tänään käytiin kiertelemässä alueella enemmänkin ja testaamassa Metro Moverit ja vähän vesillä katselemassa julkkisten lukaaleja 😉

 3. Kyllä tuommoista risteilyä voi ihan vilpittömästi suositella. Siellä oli lapsillekin järjestestetty kaikenmoista ohjelmaa ja oli minigolfia, uima-altaita, vesiliukumäki, elokuvailtoja, stand uppia lapsille ja aikuisille, joka ilta oli jonkinmoinen show jnejne. Ja ruokaa ihan tuhottomasti jokaiseen makuun. Ja, kun vähän kattelee ja vertailee hintoja, niin todella halvallakin pääsee seilaamaan!

 4. Itsekin yllätyin, että tommoselle risteilylle pääsee tosiaan suhteellisen edullisestikin, kun katsoo vähän ajakohtia yms.. sivustolta http://www.cruise.com (ei Tomppa Cruise kuitenkaan 😉 löytyi hyvin hintoja. Tullikos teille muuten paljon lisää hintaa siihen risteilyn hinnan päälle (tipit, kattausmaksut tms?)..netistä koitin lueskella että joissain rafloissa siellä on ns. kattausmaksu esim 20 dollaria, mutta sitten saa valita menyystä mitä vaan..(mutta eipä tommonen parikybää tosiaan heilauta mihinkään suuntaan..) Siipalle jo vähän reissua ehdottelin, pojalle en oo ees uskaltanu vielä mainita, kun se repis pelihousunsa kun näkis noita teidänkin kuvia 😉 Kerrassaan mahtavaa!!!

 5. Niin ja tuo sivusto on kans kätevä jos itse varailee risteilyä netistä..www.seascanner.com 😉 (ei tarvi puhua kiinaa eikä japania 😉

 6. Moi! Ilmeisesti aika yleinen käytäntö on nykyään laskuttaa tipit joko etukäteen tai matkan aikana automaattisesti. Ilmeisesti tähän pystyy myös vaikuttamaan kun käy päivää ennen maihinnousua keskustelemassa laivan asiakaspalvelutiskillä. Meiltä lähti tililtä automaattisesti 100 dollaria joka kattoi 5 päivän tipit, aluksi se hieman otti päästä koska tämä kulu oli piilotettu sopimustekstien syövereihin, mutta kyllä se varsin kohtuullinen oli palveluun nähden.

 7. Noi risteilykuvaukset vaan kuulosti niin ihanilta, että on todellakin pakko joskus päästä itsekin sellaiselle! Mikä teidän laivan nimi olikaan? Oliko se isoimmasta päästä mitä noita löytyy, vai onko vieläkin suurempia ”uivia palatseja”? Ei vissiin ollut kuitenkaan Turun telakalla tehtailtu paatti… 🙂

  • Koon puolesta en osaa sanoa, kaikki näyttivät suht saman kokoiselta ainakin mitkä samasta satamasta lähtivät 😉 Meidän botski oli Carnival Destiny.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.