Caymansaarten kirkkaat vedet

Rantaviivaa laivasta - Grand Cayman - CaymansaaretHeräsimme aamulla 7.15 kuulutukseen, että olemme perillä Grand Caymanilla. Ei siinä muuta kuin vaatteet niskaan ja aamupalan kautta saareen tutustumaan. Väkiluvultaan 52 000 asukkaan Caymansaaret kuuluvat Britannialle ja Grand Cayman on suurin kolmesta saariryhmään kuuluvasta saaresta. Pieni alus kuljetti meidät laivalta satamaan ja jos mahdollista, niin vesi oli siellä vieläkin kirkkaampaa ja turkoosimpaa kuin Jamaikalla.

Pienet ja suuret sateenkaaren väreissä loistavat kalat uiskentelivat veneen vierellä ja näyttivät saattavan venettä satamaa kohti. Pian totuus kuitenkin selvisi, kun veneen kuljettaja kaivoi kätköistään leipäpussin ja heitteli leipäpaloja kaloille. Kalojen keskuuteen syntyi kunnon kuhina, kun kaikki hyökkäsivät samaa suupalaa kohti. Näköjään olivat tottuneet saamaan veneistä makupaloja ja sen vuoksi uiskentelivat vierellä.

Shoppailua - Grand Cayman - CaymansaaretCayman Saarilla olisi ollut tarjolla muun muassa delfiinien kanssa uintia ja sukellusta. Laivalta ostettuna hinnat olivat melkoisen kalliita, mutta satamasta retkiä olisi saanut paljon halvemmalla. Budjettisyistä jätimme retket väliin ja tutustuimme vain Grand Caymanin keskustaan. Tunnelma Jamaikaan verrattuna oli virallisempi ja enemmän amerikkahenkinen. Ihmiset olivat ystävällisiä, mutta eivät samalla täysin huolettomalla ja rennolla tavalla kuten Jamaikalla. Keskustassa oli paljon pieniä putiikkeja ja kahviloita, joissa hinnat näyttivät olevan varsin kohtuullisia. Saaren reunalla hohti valkoinen pitkä hiekkaranta kutsuen turisteja luokseen. Harmi, että tunnit päivässä ovat rajallisia ja kaikkialla ei ehtiny käydä.

One thought on “Caymansaarten kirkkaat vedet

  1. Hitsi nuo värit noissa kuvissa! Huh! Voiko jossain tosiaan olla tommosta…? Päivän väri, sininen 🙂

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.