Tervetuloa Balille!

Paljon meitä peloteltiin Indonesian korruptoituneista poliiseista, huumeiden laittamisesta matkalaukkuihin ja erilaisista taudeista, mutta päätimme silti ottaa riskin ja matkata Balille. Sen verran kuitenkin varauduimme, että ostimme matkalaukkuihin lukot, ettei niihin pääse kukaan laittamaan mitään ylimääräistä. Lento oli suora lento Sydneystä ja sen olisi pitänyt kestää kuutisen tuntia, mutta kone oli myöhässä reilu pari tuntia. Eipä tuo kuitenkaan haitannut, koska koneessa pystyi katselemaan elokuvia ja tv-sarjoja oman mielensä mukaan.

Lentokentälle laskeuduttua meidän piti ostaa Visa on arrival -viisumit, jotka maksoivat 25 USD per lärvi. Siitä sitten tullin kautta matkalaukkuja hakemaan. Matkalaukkuhihnojen vieressä hyöri paikallisia ukkeleita, joilla luki ”custom” rintapielessä. Heti, kun otimme laukkumme hihnalta tällainen mies tuli ja otti laukun itselleen ja lähti vetämään sitä uloskäyntiä kohti hokien ”please, please, follow”. Nooh, me ajateltiin, että tämä on ihan normaali käytäntö ja tyypit vaan ovat avuliaita tai jotain, mutta auta armias, kun ovelle päästiin, niin näillä oli kummallakin kädet ojossa ”money, money”. Ja eihän meillä ollut pientä rahaa ollenkaan. Joten nämä onnekkaat ”tullimiehet” saivat tipeikseen 50 000 rupiaa kumpainenkin, eli nelisen euroa. Kyllä tyyppien silmät levähtivät ammolleen ja suupielet nousivat korviin, kun lävästiin setelit heille kouriin. Ja näin turisteja taas vedätettiin..

Olimme varanneet Villan Airbnb-sivustolta ja he järjestivät meille myös kuljetuksen majapaikkaan. Astuessamme ulos kentältä pieni tumma mies istui maassa pidellen kylttiä ”EijaP”. Siitä sitten hypättiin autoon ja ajeltiin yön pimeydessä villalle. Kiva yllätys oli vastassa! Huoneisto on todellakin uusi ja hieno. Meillä on kaksi makuuhuonetta, mitä emme edes tienneet, pihalla on uima-allas ja ulkona vartija. Not bad! Lisäksi talossa on useita työntekijöitä, jotka ovat aina valmiita auttamaan: käymään kaupassa ja tekemään ruokaa, siivoamaan ja auttamaan muutenkin. Saimme majoituksen puoleen hintaan, koska osa villasta ei ole vielä valmis. Villassa on yhteensä 4 asuntoa, joista kaksi vasta käytössä. Eipä siinä muuta kun suihkun kautta pehkuihin ja odottelemaan miltä paikat näyttävät päivänvalossa!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.