Santa Cruz aka Holy Cross

Hippiauto vai terroristibussi - Santa Cruz - CaliforniaIhana rauha, ranta ja raikas meri-ilma! Hotellin ikkunasta näkyy palmuja sekä rannalla sijaitseva huvipuisto. Välillä hiljaisuuden rikkoo hot rodien ja choppersien pärähdys niiden kiitäessä ohi. Lähellä on myös skeittiparkki, jossa nuorin näkemämme skeittaaja on ollut kolmen vuoden kieppeillä ja vanhin lähempänä 70 ikävuotta. Aamu alkaa yleensä sumuisena ja koleana, mutta päivän mittaan aurinko näyttäytyy ja lämpötila nousee 20°C paremmalle puolelle.

Santa Cruz on 60 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Tyynenmeren rannalla 115 km San Franciscosta etelään. Kaupunki on niin laaja, että se tuntuu paljon pienemmältä, kuin mitä väkimäärän mukaan voisi ajatella. Kaupunki on skeittailijoiden ja surffareiden kaupunki, jossa vallitsee rauhallinen ilmapiiri. Santa Cruzin keskusta on pienehkö kahviloista, ravintoloista ja putiikeista koostuva alue, jossa hintataso on huomattavasti halvempi San Franciscoon verrattuna. Ruokakauppojen tarjonta koostuu pääasiassa paikallisista luomutuotteista ja bongasimmepa Pandan lakuakin yhdestä liikkeestä. Ukulelet ovat myös yksi kaupungin ”jutuista” ja täällä on n. 50 ihmisestä koostuva seura, joka kokoontuu silloin tällöin jammailemaan keskenään. Meidänkin piti tietty saada oma soittopeli: yli 50 vuotta vanha  ”Uke”. 🙂

Santa Cruz sopii mainiosti suurkaupungin jälkeiseksi paikaksi, koska täällä voi hyvin hengähtää ja nauttia rauhasta. Rannalla sijaitsevan huvipuiston, The Beach Boardwalkin, ympärille on rakennettu useita pieniä hotelleja, joista on varaa valita mieluisin. Apostolinkyydillä liikkuminen onnistuu helposti ja esimerkiksi rannalta keskustaan kävelee n.10 minuutissa. Vaihtoehtoisesti voi kyllä myös käyttää Trolleytä.

Pääsimme kokemaan myös ensimmäisen maanjäristyksemme, kun eräänä iltana hotellihuoneistomme alkoi yhtäkkiä tärisemään. Tärinä kesti parisenkymmentä sekuntia, jonka aikana emme ehtineet, kuin tuijottaa toisiamme hölmistyneenä tajuamatta mitä tapahtuu. Myöhemmin kuulimme järistyksen olleen voimakkuudeltaan 4.6 Richterin asteikolla.

Luonnon hyökkäys - Santa Cruz - CaliforniaPuolentoista viikon aikana, jonka täällä vietimme, kävimme joka aamu aamiaisella samassa paikassa. Viimeisenä aamuna hämmästykseksemme tarjoilijamme oli opetellut sanomaan suomeksi ”oikein turvallista matkaa”! Vaikkakin paikallisten ystävällisyys on havaittavissa kaduillakin kulkiessa, oli tämä piste iin päälle. Ihana Santa Cruz ja sen ihanat asukit! Eihän täältä haluaisi lähteä 🙁 Niisk.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.