Halpojen Broadway-lippujen metsästys

BroadwayBroadwaystä vielä vähän lisää 🙂 Vaikkei muuten teatteria ja musikaaleja rakastaisikaan, täytyy New Yorkissa ollessa kokea Broadway. Broadwayllä on jokaiselle jotain, sillä se tarjoaa 40 teatterin voimin näytöksiä tragediasta komediaan ja oopperaan, spektaakkelimaisista suurista esityksistä pieniin parin ihmisen näytöksiin. Näytöksiä on yleensä useita päivässä, kuutena päivänä viikossa poislukien maanantai. Usein Broadway-liput jäävät hankkimatta niiden kalliiden hintojen tai kuukausiksi loppuunmyytyjen esitysten takia. On olemassa kuitenkin keinoja, joilla mattimyöhäinenkin voi saada liput halvalla.

Netin kautta lippuja ostaessa (esim. Telechargen ja Ticketmasterin kautta) oston yhteyteen voi liittää alennuskoodin, jolla saa lipun hinnasta tietyn määrän alennusta. Tällaisia koodeja saa Playbill, TheaterMania ja BroadwayBox -sivustoilta. Kaksi ensin mainittua sivustoa vaativat rekisteröitymisen, mutta tarjoavat laajemman valikoiman alennuksia. BroadwayBox ei vaadi rekisteröitymistä, mutta siellä alennuskoodien valikoima on pienempi. Saimme kyseisen sivuston kautta Chris Rockin tähdittämän The Motherf**ker With the Hat -esitykseen 30% alennuksen.

LippuVoit myös mennä jonottamaan lippuja TKTS-kopeille, joissa lippuja myydään pääsääntöisesti saman illan esityksiiin 20%-50% alennuksilla. Jonot voivat muodostua todella pitkiksi, joten kannattaa mennä jonottamaan tarpeeksi ajoissa. Koppeja on New Yorkissa kolme:  The Times Square Booth, The South Street Seaport Booth ja The Downtown Brooklyn Booth.

Useisiin näytöksiin myydään myös teatterin omalla kopilla peruutus- tai myymättä jääneitä lippuja halvalla ennen näytöstä, joten kannattaa ohikulkiessa käydä kysymässä.  Suosituimmissa esityksissä järjestetään arvontoja pari tuntia ennen näytöstä, joista voittaneet saavat ostaa illan näytökseen alennusliput. Näissä esityksissä on yleensä myös mahdollista jonottaa peruutuspaikkoja tai halpoja seisomapaikkoja. Itse onnistuimme saamaan kuukausiksi eteenpäin loppuunmyydyn The Book of Mormon -näytöksen liput jonottamalla peruutuslippuja teatterin edessä viitisen tuntia.

2 thoughts on “Halpojen Broadway-lippujen metsästys

  1. Kaikkihan alkoi oikeastaan sattumasta kun ohi kävellessä huomasimme ettei jonoa juuri ollut ja erinäisten kommelluksien jälkeen päädyimme jonottamaan peruutuslippuja. Jonottaminen ja erinäisten asioiden kokeminen kuten lippulotto oli erittäin viihdyttävää, suosittelen lämpimästi 😉 Ja täytyy kyllä sanoa että ei mennyt aika hukkaan, hauskin esitys mitä on tullut ikinä nähtyä enkä ihmettele yhtään miksi tällä hetkellä myyvät jo ensi vuoden syksyn lippuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.