Australia Zoo

Ihana olla taas lämpimässä! Brisbanessa on ollut aurinkoista ja keskimäärin 25 astetta lämmintä. Olemme sukuloineet, kierrelleet kaupungilla, käyneet tutustumassa lähiöihin ja tänään kävimme Australian eläintarhassa.

Australia Zoo on edesmenneen Steve Irwinin vanhempien perustama eläintarha, jonka hän otti myöhemmin hoitaakseen. Irwin tuli tutuksi ”The Crocodile Hunter” nimisestä dokumenttisarjastaan, jossa hän etsi luonnosta kaikenmoisia elukoita, kunnes kuoli isokeihäsrauskun pistoon samaisen dokumentin kuvauksissa.

Itse eläintarha on valtava 40 hehtaarin kompleksi, jossa voi tutkailla kymmeniä eri eläinlajeja. Odotimme eniten kenguruita ja koalia, joita emme olleet aikaisemmin missään nähneet. Tarhassa eläinten asiat on järjestetty hyvin: niillä on paljon elintilaa ja olot on pyritty luomaan mahdollisimman luonnollisiksi. Jopa linnuilla oli todella isot häkit, joiden sisälle vierailijat pääsivät niitä tutkailemaan. Kenguruilla ja koalilla oli myös omat isot alueensa, joissa ne elelivät vapaina ihmisten tallustellessa niiden seassa. Näimme myös Tasmanian tuholaisia, vapaana juoksentelevia liskoja ja syötimme norsuja.

Koko päivä siellä vierähti. Tässä muutamia räpsyjä paikan päältä:

2 thoughts on “Australia Zoo

  1. Voi ihana mitä elikoita! Varmaan hauska tunne norsun kärsäkosketus :)? Melkoisen reteen näköinen kroko ja halittavan näköisiä koala-nalleja…voi että! Tuolla ois mahtava käydä itekkin!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.